Pesca de la galera

Publicado: febrero 7, 2013 en Jornades de la galera

P1030861Enguany celebrem les III Jornades de la Galera a l’Antic Molí, vam començar el dia 22 de febrer i les tancarem el dia 10 de març. Ja fa tres anys que ens estem especialitzant en aquest crustaci, tradicionalment menystingut, però que dia a dia guanya més espai i prestigi en les cuines més selectes.

En aquesta edició de les Jornades vam voler anar a conèixer les arrels d’aquest preuat producte: el dijous dia 7 de febrer vam assistir a un dia de pesca. Ens vam embarcar al vaixell d’arrossegament de Clemente de l’Ampolla. Vam sortir a les 6 de la matinada i vam tornar arribar a port gairebé a les 5 de la tarda.

Va ser una jornada difícil d’oblidar, vam poder veure sortir el sol endinsats a alta mar del mar amb les rets ja tirades i vam poder degustar un dels famosos plats dels pescadors, una boníssima sépia amb patates. La frescor tan candent de la sépia donava uns sabors al plat molt especials, que el feien únic (tot i que aparentment es tractava d’un plat molt comú).

La pesca de galera és fa amb vaixells d’arrossegament ja que aquests crustacis viuen al fons marí. Es tiren les xarxes al mar, formant una mena de bossa amb uns contrapesos, s’arrosseguen molts metres les xarxes i després s’arrepleguen amb unes politges. Us deixem amb algunes fotografies del dia:

aa timó

DSC_9232P1030870P1030919P1030902P1030875P1030915DSC_9292P1030968P1030978

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s