L’oli VIA AUGUSTA, un oli que engloba el nostre territori

Publicado: noviembre 7, 2013 en Novetats

Per forjar un important turisme gastronòmic cal distingir-se de la resta amb un tret distintiu i saber projectar-lo. Un producte característic es projecta, per una banda, mitjançant una oferta que el faci virtuós i li doni protagonisme, i per una altra banda, amb la difusió d’un coneixement cuidat del producte i d’un discurs que el poetitzi. Quan ens bevem un vi, ens estem bevent conceptes i una copa mai té el mateix sabor quan t’han explicat que té tocs de nous, fruits rojos, aromes de plàtan…

Si comparem l’oli amb el vi, ens adonem que encara hi ha molta feina a fer a l’hora de poetitzar i conèixer les subtileses de l’oli. En aquest camí, la Mancomunitat del Sénia està fent molta via, ens està fent adonar als de dins  del sector (a productors, a venedors i a la restauració) i als de fora (els consumidors nous i els de sempre) quin és el producte estrella de la zona, l’oli. Així mateix, també està reivindicant la busca del valor afegit, amb la difusió dels diversos monovarietals amb els quals tenim el privilegi de comptar al territori i prestigiant l’oli d’olivera mil·lenària autòcton.

La darrera acció de la Taula del Sénia ha estat la Visita a la Fundació Alicia, per part dels restauradors de la zona, per ensenyar-nos un altre punt de vista, meitat científic meitat gastronòmic, del nostre preuat oli. Impregnar-se dels nous coneixements sobre els productes que usem, sempre és útil per a la cuina, i també a sala, que, a l’hora, ambdós són font de difusió d’aquests.

Visita a la Fundació Alicia

Visita a la Fundació Alicia

Com a gran novetat, a la Fundació Alicia ens van parlar de l’Oli VIA AUGUSTA, un oli ideal que està  creant la Fundació, junt amb l’IRTA , amb els nous cupatges que estan estudiant.

L’Oli VIA AUGUSTA recollirà l’essència de les diverses varietats de l’oli del Territori del Sénia (la Farga, la Morruda, la Sevillenca i l’Empeltre) agafant de cadascuna el millor, per tal d’aconseguir un oli amb una dolçor alta, baixa astringència, poc picant i baixa amargor.

Al restaurant ja estem treballant amb els monovarietals arribant a fer maridatges d’oli amb els plats i esperem delitosos que l’oli VIA AUGUSTA, l’oli referent a nivell mundial, surti al mercat
per crear noves elaboracions que els nostres clients gaudeixin al màxim.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s